Οργανωτική Επιτροπή 17ου ΦΣΔΕΤ

Το Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΦΣΔΕΤ) συγκροτείται από το 2004 σε ετήσια βάση από φοιτητές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτελεί πλέον ένα σημαντικό forum νέων ερευνητών στις γνωστικές περιοχές της διοικητικής επιστήμης και της τεχνολογίας. Στόχος του είναι η ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας – αλλά και οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου – σχετικά με την χρήση της τεχνολογίας στην διοίκηση, τις νέες τάσεις στην αγορά της τεχνολογίας και τους τρόπους αξιοποίησης της τεχνολογίας από οργανισμούς. Η αξιοποίηση της τεχνολογίας είναι πλέον παραπάνω από απαραίτητη για τις επιχειρήσεις. Προσδίδει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εκάστοτε επιχείρηση καθώς και την καθιστά ικανή να εξυπηρετήσει ιδιαίτερα δυναμική πελατεία.

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές με γνωστικό αντικειμένο τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Οι φοιτήτριες και φοιτητές που συντελούμε στην διοργάνωση του φετινού συνεδρίου έχουμε βάλει υψηλό πήχη και εργαζόμαστε σκληρά για να ένα επιτυχημένο συνέδριο, όπως συνέβη και τις προηγούμενες χρονίες, το οποίο θα σας αφήσει μια μοναδική εμπειρία!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ειρήνη Πιπέρου – Event Manager

«Φέτος αποφάσισα να ασχοληθώ με το ΦΣΔΕΤ γιατί πιστεύω ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία για άτομα της ηλικίας μας να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου άλλα και να γνωρίσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου.

Για το 17ο ΦΣΔΕΤ οι προσδοκίες μου είναι πολύ υψηλές. Έχοντας λάβει όλη την απαραίτητη καθοδήγηση από την περσινή οργανωτική και έχοντας καλή διάθεση και πολλές νέες ιδέες είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και να κάνουμε το Φοιτητικό Συνέδριο όσο το δυνατόν καλύτερο και να αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η μεγαλύτερη πρόκληση στην διοικητική επιστήμη και τεχνολογία είναι ότι ο σύγχρονος άνθρωπος οφείλει να προσαρμόζεται καθημερινά στις νέες συνθήκες. Η διαρκείς κατάρτιση των ανθρώπινων πόρων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τα διοικητικά στελέχη των σύγχρονων οργανισμών.»

 

Γιώργος Δρόσος – Promotion Team Coordinator

«Η διοργάνωση του φοιτητικού συνέδριου ΔΕΤ αποτελεί μία πρόκληση που ήθελα πάρα πολύ να αναλάβω. Ήθελα να συμβάλλω σε αυτή την δράση διότι κρίνω πολύ σημαντική την επαφή των φοιτητών με επιστήμονες και ερευνητές καθώς θα εμπνευστούν από αυτούς,  θα εξοικειωθούν με τις σύγχρονες τάσεις στον χώρο της διοικητικής επιστήμης και των νέων τεχνολογιών και θα αποκτήσουν πολλές χρήσιμες γνώσεις. Οι προσδοκίες μου για το 17ο ΦΣ ΔΕΤ είναι πάρα πολύ υψηλές.

Έχουμε διαμορφώσει μια συσπειρωμένη ομάδα που έχει την εμπειρία του περσυνού συνεδρίου και δουλεύει καθημερινά σκληρά για ένα ακόμη καλύτερο συνέδριο. Ελπίζω οι προσπάθειές μας να στεφθούν με επιτυχία και το φετινό συνέδριο να είναι γόνιμο, εποικοδομητικό και να μείνει αξέχαστο σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η διοικητική επιστήμη και η τεχνολογία πιστεύω ότι είναι η αποδοτική διαχείριση των Μεγάλων Δεδομένων (Big Data Management) καθώς  οι τεχνολογικές λύσεις που υπάρχουν για την διαχείριση τους δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην φύση τους και στον μεγάλο τους όγκο. Είναι μια πρόκληση για τους μελλοντικούς επιστήμονες να μπορέσουν να τα διαχειριστούν αποδοτικότερα για την εξαγωγή χρήσιμων πληροφοριών.»

Νεφέλη Μάρακα – Sponsors Team Coordinator

«Επέλεξα να ασχοληθώ με το ΦΣΔΕΤ και πιο συγκεκριμένα με την ομάδα των χορηγών γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό τα νέα μέλη της ομάδας μας να μάθουν πώς να επικοινωνούν με εταιρίες, να νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και για το συνέδριο που προωθούν και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

Οι προσδοκίες μου για το 17ο ΦΣΔΕΤ είναι η δημιουργία ενός  συνεδρίου με υψηλό επιστημονικό επίπεδο, με ομιλίες και workshops που κεντρίζουν τη προσοχή των συνέδρων και τους αφήνουν με νέες γνώσεις και εμπειρίες. Επιπλέον μαζί με τους χορηγούς μας θα επιδιώξουμε να προσφέρουμε μία πολύ ευχάριστη και δημιουργική ημερίδα.

Τέλος η μεγαλύτερη πρόκληση που πιστεύω πως έχει να αντιμετωπίσει η Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία είναι η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ της ανάγκης  υιοθέτησης κάθε τεχνολογικής προόδου και της διατήρησης αυθεντικότητας και παράδοσης.»

Γιώτα Σαργέντη – Logistics Team Coordinator

«Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την διοργάνωση του 17ου Φοιτητικού Συνεδρίου ΔΕΤ ως coordinator της ομάδας Logistics διότι, έχοντας μια εμπειρία από την περσινή χρόνια κατάλαβα ότι η ενασχόληση με ένα τέτοιο event  προσφέρει σε κάποιον πολλά εφόδια τόσο για την υπόλοιπη ακαδημαϊκή του πορεία όσο και για την επαγγελματική. Μέσα από το Συνέδριο μαθαίνεις να συνεργάζεσαι μέσα σε μία ομάδας και αναπτύσσεις δεξιότητες στην οργάνωση, την επικοινωνία αλλά και σε πολλά άλλα.

Το 17ο ΦΣΔΕΤ περιμένω να προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων φοιτητών και να έχει και ένα εορταστικό χαρακτήρα  λόγω ότι το τμήμα ΔΕΤ γιορτάζει 20χρόνια.

Θεωρώ ότι η Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία έχει να αντιμετωπίσει μία σημαντική πρόκληση: Λόγω της αύξησης των εργαζομένων με υψηλού επιπέδου δυνατότητες να καταφέρει να αναδείξει το χαρακτηριστικό που προσφέρει να συνδυάζει την Τεχνολογία και την Διοίκηση και να καταρτίζει προσωπικό με μοναδικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά.»

Μυρτώ Χαραλά – Speakers & Workshops Team Coordinator

 

«Έχοντας ήδη εμπειρία από τη διοργάνωση του περσινού συνεδρίου, αποφάσισα να συμμετάσχω και φέτος στο ΦΣΔΕΤ. Η διαδικασία της διοργάνωσης ενός συνεδρίου είναι μια πρόκληση για μένα και για αυτόν ακριβώς το λόγο αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντική η επαφή των φοιτητών με τις επιχειρήσεις και τον εργασιακό χώρο, και το ΦΣΔΕΤ καταφέρνει ακριβώς αυτό.

Το φετινό συνέδριο ευελπιστώ να ξεπεράσει το περσινό, όπως και τα προηγούμενα. Δηλαδή, θα ήθελα να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση ατόμων και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη Διοικητική επιστήμη και τεχνολογία, η οποία αποδεικνύεται ένας δυναμικά εξελισσόμενος κλάδος. Το 17ο ΦΣΔΕΤ περιμένω να είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και εξελιγμένο συνέδριο, που θα συμβαδίζει με τις νέες τεχνολογίες και θα προσφέρει πολλά εφόδια και μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους παρευρισκόμενους.

Κατά την άποψη μου, η Διοικητική επιστήμη και τεχνολογία έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις. Η κυριότερη αφορά τους ανθρώπους και συγκεκριμένα τη μη αποδοχή από μέρους τους των νέων τεχνολογιών. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως οι μηχανές και τα τεχνολογικά επιτεύγματα θα αντικαταστήσουν πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό, ενώ άλλοι αρνούνται να τα χρησιμοποιήσουν γιατί δεν αντιλαμβάνονται τη σκοπιμότητά τους.»

Ντέιβιντ Καραχάλιος – Media Sponsors Team Coordinator

«Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που συνδράμω στη διοργάνωση του Φοιτητικού Συνεδρίου ΔΕΤ, ενός συνεδρίου που πέρα από ανεξάντλητη  πηγή πληθώρας χρήσιμων πληροφοριών αναφορικά με τη διοικητική επιστήμη και τη τεχνολογία αποτελεί έναν θεσμό μέσω του οποίου κανείς  γνωρίζει καλύτερα του συμφοιτητές του και δημιουργεί ισχυρές σχέσεις και δεσμούς που βασίζονται σε κοινές εμπειρίες, κοινά ενδιαφέροντα και θεμελιώνονται γύρω από ένα αμοιβαίο αίσθημα σεβασμού. Για εμένα, επομένως, το Φοιτητικό συνέδριο ΔΕΤ αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να συλλέξω πληροφορίες και γνώση γύρω από το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνεται το τμήμα στο οποίο σπουδάζω καθώς επίσης να μάθω να λειτουργώ καλύτερα σε ομάδες και να εφαρμόσω στη πράξη ορισμένες γνώσεις και πρακτικές που αντλώ από τη σχολή.

Η οργανωτική επιτροπή δουλεύει με περίσσιο ενθουσιασμό και ζήλο έτσι ώστε το φετινό συνέδριο, ένα συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας το οποίο συμπληρώνει 20 έτη από τη δημιουργία του, να είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και μεθοδικώς οργανωμένα συνέδρια.»

Ράνια Πήλιουρα – Site Team Coordinator

«Θεωρώ ότι η συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή του ΦΣΔΕΤ, όπως και σε οποιουδήποτε αντίστοιχου event, προσφέρει στα μέλη της γνώσεις και ικανότητες τις οποίες διαφορετικά ίσως να γνώριζε μόνο στην θεωρία ή να μην γνώριζε καθόλου.

Η ενεργή συμμετοχή σε τέτοια event βελτιώνει ικανότητες επικοινωνίας συνεργασίας και διαχείρισης εντάσεων σε μια ομάδα. Μαθαίνεις πώς να επικοινωνείς με εξωτερικούς συνεργάτες και να διαπραγματεύσαι για αυτά που θέλεις. Ακόμα, μέσα από την οργάνωση ενός συνεδρίου, αντιλαμβάνεσαι τα βήματα που απαιτούνται έτσι ώστε μία ιδέα να γίνει πραγματικότητα καθώς και πώς αυτά μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης μίας επιχείρησης.»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading