22 Απριλίου, Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον και σηματοδοτεί τη γένεση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Έτσι, κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.

Χρόνο με το χρόνο, η μέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς η κλιματική και η περιβαλλοντική κρίση καθιστούν επιτακτική την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά κυρίως την άμεση λήψη μέτρων, καθώς η ανθρωπογενής δραστηριότητα φαίνεται ότι δεν έχει αφήσει σχεδόν τίποτα ανεπηρέαστο στον πλανήτη.

Ωστόσο, η ανθρωπότητα συνεχίζει να κακομεταχειρίζεται τον φυσικό κόσμο. Λεηλατούμε απερίσκεπτα τους πόρους της Γης, εξαντλούμε την άγρια ζωή και συμπεριφερόμαστε στον αέρα, στη στεριά και στις θάλασσες σαν να είναι σκουπιδότοποι.

Πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο στη φύση και να τη θεραπεύσουμε!

Αυτό θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας, την μείωση της μόλυνσης με την δημιουργία κυκλικών οικονομιών και συνεπώς την μείωση των απορριμμάτων αλλά και με την συνεχή προσαρμογή στις νέες αλλαγές. Επομένως, δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον όπως οι παραπάνω, μπορούν να προστατεύσουν το μοναδικό μας σπίτι, τη γη, δημιουργώντας παράλληλα ένα ασφαλές και βιώσιμο περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.