«Επιχειρηματικότητα και Τεχνολογία: Κλειδί για την Ανταγωνιστικότητα»
Μετά από προετοιμασία αρκετών μηνών, εθελοντές προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την 10η Μαΐου 2006 το 3ο Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Τεχνολογία: Κλειδί για την Ανταγωνιστικότητα», στο πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ.

Το 3ο Φοιτητικό Συνέδριο Διοικητικής και Τεχνολογίας αποτέλεσε μια πανελλήνια επιστημονική συνάντηση κυρίως νέων ερευνητών και υποψηφίων διδακτόρων ενώ μας τίμησαν, με την ενεργή συμμετοχή τους κατά τη διάρκεια των 3 παράλληλων συνεδριών, μέλη ΔΕΠ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στο 3ο Φοιτητικό Συνέδριο συμμετείχαν περισσότερα από 520 άτομα, ενώ παρουσιάστηκαν 70 εργασίες από ερευνητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα καθώς και Ελλήνων ερευνητών Πανεπιστημίων της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης. Οι παρουσιάσεις διεξήχθησαν σε ένα σύγχρονο αμφιθέατρο (420 θέσεων) και σε δυο αίθουσες (120 και 65 θέσεων αντίστοιχα).

Το συνέδριο έκλεισε με τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή των Καθηγητών Σ. Λιούκα και Λ. Παπαγιαννάκη (ΕΜΠ), γνωστών εταιριών πληροφορικής, παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού που ανέπτυξαν τις θέσεις του σχετικά με το θέμα του συνεδρίου.

Στους συμμετέχοντες του Συνεδρίου μοιράσθηκαν οι τσάντες του Συνεδρίου που περιλάμβαναν τα Πρακτικά με τις ολοκληρωμένες εργασίες (σε CD για τους συνέδρους και σε hard-copy για τις βιβλιοθήκες των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) καθώς και τα Πρακτικά με τις περιλήψεις όλων των παρουσιάσεων του Συνεδρίου.

Συντελεστές και συντονιστές

  • Την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτέλεσαν: Ανθής Κωνσταντίνος, Βελούτσου Μαρία, Βεντούρας Ηρακλής, Βοζίκη Δήμητρα, Βουλγαράκη Βασιλεία, Γιαμαλάκης Γιώργος, Δεσύπρη Λύδια, Καμπανού Μαριάννα, Κιτσλή Αλεξία, Λόκκα Ευδοκία, Μαϊστράλη Αντιγόνη, Μακρή Χαρά-Αναστασία, Μιχαηλίδου Αγγελική, Μόσχου Μίνα, Μπακογιάννη Ευτυχία, Mπλάθρα Σοφία, Nικολακοπούλου Καλλιόπη, Ορκόπουλος Ιωάννης, Ρεντίφη Ιωάννα, Τασιούλης Γεώργιος, Τσαφώνια Κωνσταντίνα και Χριστοδουλοπούλου Χριστίνα
  • Επιστημονική Επιτροπή (Καθηγητές του Τμήματος ΔΕΤ): Ταραντίλης Χρήστος (Πρόεδρος), Βουδούρη Ειρήνη, Βρεχόπουλος Αδάμ, Δημητράτος Παύλος, Νικολάου Γιάννης, Πραματάρη Κατερίνα, Σπανός Γιάννης.
  • Τεχνικός υπεύθυνος της οργάνωσης του Συνεδρίου ήταν ο Σαρέλης Αριστείδης.
  • Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ιδιαίτερα ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας προσέφεραν διοικητική και τεχνική υποστήριξη στη διοργάνωση του συνεδρίου.
  • Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ, «Επέκταση Προγράμματος Ενθάρρυνσης επιχειρηματικών δράσεων, καινοτομικών εφαρμογών και μαθημάτων επιλογής φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών»- Κατηγ. Πράξης 3.1.2β, που συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ε.Κ.Τ. και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους., η Microsoft Hellas, oι Εκδόσεις Κλειδάριθμος, η Β. Γκιούρδας Εκδοτική, οι Εκδόσεις Κριτική, ο Οργανισμός Επικοινωνίας Βοussias Communications, η Stelechi, η Καριέρα ΑΕ, και η Latris.